Mint ahogy korábban részletesen összefoglaltuk, 2022. május 28-tól több e-kereskedelmi, fogyasztóvédelmi jogszabály változik. Most az árfeltüntetésre vonatkozó újdonságokat mutatjuk be:

A termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló  4/2009. (I. 30.) NFGM-SZMM együttes rendelet módosítása május 28-án lép hatályba. A változtatás célja a rendszeres árváltoztatással elért jelentős mértékű akciózás megszüntetése, a fogyasztók korrekt tájékoztatása miatt.

És a változások:

  • Az árcsökkentés bejelentése esetében meg kell jelölni a korábbi, a vállalkozás által az árcsökkentést megelőzően, meghatározott ideig alkalmazott árat.
  • A korábbi ár a vállalkozás által egy olyan időszakban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti, amely nem lehet rövidebb, mint az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap.

ászf generátor

  • Ha az árcsökkentés mértéke fokozatosan növekszik, akkor a korábbi ár az árcsökkentés első alkalmazása előtti, az árcsökkentés nélküli ár.
  • Ezek a rendelkezések nem vonatkoznak a romlandó vagy minőségüket rövid ideig megőrző termékekre, ezekre eltérő szabályok várhatók.
  • Ha a termék 30 napnál rövidebb ideje van forgalomban, a korábbi ár a vállalkozás által egy olyan időszakban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti, amely nem lehet rövidebb, mint az árcsökkentés alkalmazását megelőző 15 nap.

Készüljön fel időben a változásokra! Fizessen elő most az adatvédelmi- és internetjogi ügyvédek által készített, milliós bírsággaranciát és folyamatos jogvédelmet garantáló legaltech alkalmazásra, a VirtualJog-ra! Az előfizetés mellé számos bónusz és ajándék jár, például a VirtualJog klub jogi videókkal. A Webshop csomagunk pedig már angol és német nyelven is elérhető.

Előfizetek a Webshop csomagra

A képet támogatta a www.couponsnake.com.