Az újabb, elállási jogról szóló bejegyzésünkben megnézzük, hogy mi a helyzet azon esetekben, ha a webáruház azt szeretné előírni az ÁSZF-ében, hogy az elállási jog csak akkor gyakorolható, ha a termék eredeti állapotában van.

Természetesen jelen bejegyzésüket is fogyasztóvédelmi határozat alapján írjuk. A szóban forgó (és a határozatban szereplő tájékoztatás) a következő volt (hasonló tartalommal sok ehhez hasonló feltétel is megjelenik sajnos a webáruházak ÁSZF-ében):

Vásárló nem gyakorolhatja elállási jogát, amennyiben a megrendelt termék csomagolását felbontotta. A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza.

Az elállási jogról szóló tájékoztatás nem megfelelő, mivel az elállást a csomagolás felbontása vagy a termék használatba vétele kizárja, az elálláskor a termék csak az eredeti csomagolásban küldhető vissza.

A webshop ugyanis egyoldalúan nem írhat elő korlátozó feltételeket, ha azt a jogszabály egyébként azt nem teszi a fogyasztó kötelezettségévé.
ászf készítés

A fogyasztót az elállási joga gyakorlásával összefüggésben a 23. § (3) bekezdésében, valamint 24–26. §-ban (pl. Ha a fogyasztó eláll a távollevők között kötött szerződéstől, köteles az árut haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által az áru átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy az árut maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó az árut a határidő lejárta előtt elküldi.) meghatározottakon felül egyéb kötelezettség nem terheli.

Ha szeretne mindig friss, profi ÁSZF-et és szeretné elkerülni a fogyasztóvédelmi bírságot, ha a kényelmet és a minőséget választaná, akkor készítesse el velünk webshopjának ÁSZF és/vagy adatvédelmi (GDPR) szabályzatait.

Az ÁSZF generátor által elkészített webshop ÁSZF és webshop GDPR HTML, javascript kóddal működik, így a webáruházba való beillesztés után mindig jogkövető lesz. Végleges megoldást jelent a webshop tulajdonosok számára. Az ÁSZF fej-, illetve láblécében található linkre kattintva pedig azonnal létrehozható a PDF verzió is.

Előfizetek az ÁSZF generátorra, mindössze 19.900 Ft + áfa összegért

Az ÁSZF generátor a VirtualJog belépő terméke, így a VirtualJog funkciói csak korlátozottan érhetők el.

Amennyiben nem hagyományos webshopot üzemeltet, vagy szeretné, ha webshop szabályzatait olyan ügyvédek készítenék el, akik 10+ éve csak ezzel foglalkoznak, vagy egyszerűen csak prémium minőségre vágyik, akkor legyen igazi VirtualJog tag, és rendelje meg a Webshop csomagot.

A prémium minőséget, a VirtualJog Webshop csomagját választom