Felhívjuk figyelmét a nem vényköteles állatgyógyászati készítményt értékesítő webshopoknak, hogy 2022. január 28-án hatályba lépett az az Európai Uniós rendelet, amely alapján minden kiskereskedőnek, valamint közforgalmú gyógyszertárnak, amely webshopban forgalmaz nem vényköteles állatgyógyászati készítményt, be kell jelentenie a tevékenységét a Nébih-hez.

A határnapot követően kizárólag azok értékesíthetik online az érintett készítményeket, akik szerepelnek a hivatal Engedélyezett távértékesítők listájaelnevezésű, alábbi linken elérhető adatbázisában.

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop

A fentiek mellett a legális kereskedelmi forgalmazás szimbólumának számító új EU-s logót is kötelező feltüntetni a webáruház minden olyan oldalán, amely állatgyógyászati készítmények távértékesítéséhez kapcsolódik. A bejelentés az alábbi űrlap segítségével is megtehető.

A bejelentés gyorsan kitölthető, egyszerűen megadható adatokat tartalmaz. Követelmény még, hogy csatolni kell hozzá a vállalkozás működési engedélyét is. A Nébih azt tanácsolja, hogy amennyiben a beküldést követő 6. munkanapon nem találja vállalkozását az adatbázisban, vegye fel a kapcsolatot a hatósággal az e‑inspectorate@nebih.gov.hu e-mail címen.

Azt tanácsoljuk tehát az érintetteknek, hogy a bejelentést haladéktalanul tegyék meg, majd mindenképpen ellenőrizzék le, hogy szerepelnek-e a fenti adatbázisban.

És persze minden állatgyógyászati készítményt értékesítő webshopnak (is) szüksége van naprakész ÁSZF-re. Annál is inkább, mert májusban új jogszabályok jönnek, így alapvető lesz a mindig friss, ügyvédek által készített ÁSZF megléte.  Fizessen elő most az adatvédelmi- és internetjogi ügyvédek által készített, milliós bírsággaranciát és folyamatos jogvédelmet garantáló legaltech alkalmazásra, a VirtualJog-ra!

Kérem az ügyvédektől a mindig friss Webshop ÁSZF-et!