Minden Webshop ÁSZF kötelező eleme a panaszkezelés és a békéltető testületekről való tájékoztatás. December 27-ével azonban módosult az ezt előíró jogszabály. Érdemes figyelmi erre, hiszen a fogyasztóvédelmi hatóság már talált ezzel kapcsolatban hibát.

2022.12.27-től módosult a Webshop rendelet (A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet), a békéltető testületről való tájékoztatásra vonatkozó előírás.

Az új rendelkezés szerint a weboldalon nemcsak a társaság székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és címéről, hanem az országban található összes békéltető testület nevéről és címéről kell tájékoztatnia a fogyasztókat. A VirtualJog által készített ÁSZF-ekben eddig is feltüntettük valamennyi békéltető testület összes elérhetőségét.

Az alábbi cikkben összefoglaltuk, hogy az elmúlt három évben mennyi webshopjogi szabály változott. Ne legyen jogsértő webáruháza, bízza ügyvédekre és a VirtualJog-ra a jogi teendőket!

Fizessen elő most a kényelemre, és a biztonságra: az ügyvédek által készített, milliós bírsággaranciát és folyamatos jogvédelmet garantáló legaltech alkalmazásra, a VirtualJog-ra.

Kérem a naprakész Webshop ÁSZF-et!