Továbbra is gyakran érkezik hozzánk kérdés azzal kapcsolatban, hogy vajon egy céget (vagy bármilyen jogi személyt) megilleti a 14 napos elállási jog.

Nem, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg, cégeket nem (az egész rendeletet csak fogyasztó és vállakozás között létrejött szerződések esetén alkalmazzuk).

A Ptk. (2013. évi V. törvény) 8:1. § 3. pontja szerint  fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Azaz jogi személyeket, cégeket, egyéni vállalkozókat (ha megadták az adószámukat) nem illet meg az elállási jog.

A fogyasztóvédelmi hatóság bírságot szab ki, ha a webáruház megsérti az elállási joggal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségét. Ráadásul 2024. január 1-gyel ismét változnak a fogyasztóvédelmi előírások, minden ÁSZF-et frissíteni kell majd!

Készüljön fel a változásokra! Válassza a VirtualJog nyújtotta biztonságot és kényelmet! 

Az ÁSZF generátor által elkészített webshop ÁSZF és webshop GDPR HTML, javascript kóddal működik, így a webáruházba való beillesztés után mindig jogkövető lesz. Végleges megoldást jelent a webshop tulajdonosok számára. Az ÁSZF fej-, illetve láblécében található linkre kattintva pedig azonnal létrehozható a PDF verzió is.

Előfizetek az ÁSZF generátorra, mindössze 19.900 Ft + áfa összegért

Az ÁSZF generátor a VirtualJog belépő terméke, így a VirtualJog funkciói csak korlátozottan érhetők el.

Amennyiben nem hagyományos webshopot üzemeltet, vagy szeretné, ha webshop szabályzatait olyan ügyvédek készítenék el, akik 10+ éve csak ezzel foglalkoznak, vagy egyszerűen csak prémium minőségre (továbbá számos ajándékra, nyelvi verziókra és bónuszra) vágyik, akkor legyen igazi VirtualJog tag, és rendelje meg a Webshop csomagot.

A prémium minőséget, a VirtualJog Webshop csomagját választom