Január elsejével új jótállási szabályok léptek hatályba, később – 2021. július elején – ismét módosították a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletet. Nálunk most egyben letölthető a rendeletben felsorolt tartós fogyasztási cikkek listája.

Tavaly november óta folyamatosan cikkeztünk a jótállási szabályok várható változása miatt. Először 2020 novemberében számoltunk be a 2021. január 1-jétől jelentősen megváltozó kötelező jótállási szabályokról, mely érinti a javítási határnapokat.

Később írtunk arról, hogy a rendelet január 1-gyel hatályba lépő módosítása lehetővé teszi majd, hogy a vállalkozás a jótállási jegyet elektronikus úton (elektronikus aláírással ellátva) is átadhassa a fogyasztó részére.

Összefoglaltuk a legnagyobb változásokat, a pontosított javítási határidőket. Kitértünk arra is, hogy a szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló rendelet is változik.

Aztán idén júliusban jött az újabb változás, hiszen módosult a rendelet melléklete, mely felsorolja azon termékeket, melyekre kötelező jótállást vállalni.

A tartós fogyasztási cikkek legfrissebb listája innen azonnal letölthető.

A jótállás szabályait részletesen fel kell tüntetni egy Webshop ÁSZF-ében. Mi ráadásul folyamatosan frissítjük az elkészített szabályzatot, tehát biztosan mindig friss lesz az ÁSZF. Fizessen elő most a naprakész ÁSZF-et biztosító Webshop csomagunkra

És, hogy miben több a VirtualJog, mint egy sima ÁSZF generátor, azt itt foglaltuk össze.