Gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan értékeljük azt a helyzetet, ha a vásárló utánvéttel vásárolt a webshopban, és nem veszi át a terméket, ráadásul elállási jogi nyilatkozatot sem tesz.

Amennyiben a Felhasználó

  • 1. nem él a 45/2014-es kormányrendeletben biztosított 14 napos indokolás nélküli elállás jogával és,
  • 2. nem veszi át a szerződésszerűen teljesített megrendelt termék(ek)et (fizetési módtól függetlenül), akkor szerződésszegést követ el, pontosan a Ptk. (2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről) 6:156. § (1) bekezdése szerint késedelembe esik.

Ebben az esetben a webáruház a megbízás nélküli ügyvitel szabályai alapján a termék(ek)hez kapcsolódó tárolás szokásos költségét és a szállítási költséget (oda-vissza) is érvényesíti a vevővel szemben, hiszen őt a késedelem miatt kár éri.

A fenti jogi helyzet tisztázása érdekében, illetve azért, hogy a webshop a fenti költségeket a vevőre tudja terhelni, elengedhetetlen a profin elkészített webshop ÁSZF. Már csak azért is, mert 2022 év végén, illetve 2023. január 1-gyel ismét változott tobb e-kereskedelmi jogi jogszabály.

Fizessen elő most a kényelemre, és a biztonságra: az ügyvédek által készített, milliós bírsággaranciát és folyamatos jogvédelmet garantáló legaltech alkalmazásra, a VirtualJog-ra.

Kérem az ügyvédektől a mindig friss Webshop ÁSZF-et!