Az már elterjedt a köztudatban, hogy 2014. óta megilleti a fogyasztókat a 14 napos elállási jog, azonban a részletszabályok ismerete is nagyon fontos. Nézzük csak!

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20 (2) bekezdése szerint a fogyasztó az elállási

a) áru adásvételére irányuló szerződés esetén

aa) az árunak,

ab) több áru adásvételekor, ha az egyes áruk szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott árunak,

ac) több tételből vagy darabból álló áru esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított 14 napon belül gyakorolhatja.

A fenti szabályok nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és az áru átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja. Azaz nem muszáj, hogy megérkezzen a termék, és átvegye a fogyasztó ahhoz, hogy gyakorolhassa elállási jogát, már akkor megilleti ez a jog, ha megrendelést elküldte, de még nem érkezett be a futár a termékkel.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy alapvető és fontos a webshop ÁSZF-ben részletesen bemutatni az elállási jog szabályait, figyelni kell a részletekre is. A megoldást keresi? Fizessen elő most a kényelemre, és a biztonságra: az ügyvédek által készített, milliós bírsággaranciát és folyamatos jogvédelmet garantáló legaltech alkalmazásra, a VirtualJog-ra. Figyelem, a fenti Videós fogyasztói tájékoztatót minden előfizetőnk ingyenesen használhatja!

A kényelmet választom, kérem a mindig naprakész Webshop csomagot!