Ahogy korábban összefoglaltuk, 2024. január 1-jétől változik a fogyasztóvédelmi törvény, ezért szükséges minden webáruház ÁSZF-ének módosítása. Nézzük csak, milyen módosításokra lesz szükség a webáruházak ÁSZF szabályzatában!

A legfontosabb változás, hogy bevezetésre kerül az ún. kötelező alávetés:

a 200.000 forintot meg nem haladó ügyértékű eljárásokban akkor is kötelezést tartalmazó határozatot hoz majd a testület,

  • ha a vállalkozás alávetési nyilatkozatot nem tett,
  • de a fogyasztó kérelme megalapozott

Ez a fogyasztó számára azt jelenti, hogy amennyiben a webáruház nem teljesíti a határozatban foglaltakat, akkor a fogyasztó kérheti a bíróságtól, hogy a határozatot végrehajtási záradékkal lássák el. Ezután pedig végrehajtási eljárást kezdeményezhet a fogyasztó a vállalkozást üzemeltető webshoppal szemben. A kötelezést tartalmazó határozat tehát egy azonnal végrehajtható határozat lesz.

Minden webshop ÁSZF-nek Panaszkezelés fejezetében tájékoztatást kell adni a kötelező alávetésről a fentiek szerint.

Szinén a Panaszkezelés fejezetet érinti a január 1-jétől békéltető testületek területi újraszervezése: a jelenlegi 20 helyett 8 békéltető testület működik majd, szükség szerint lesz személyes meghallgatás a nem megyeszékhely megyei jogú városokban is.

Készüljön fel a változásokra! Minden ÁSZF-et frissíteni kell a fenti változásoknak megfelelően. Válassza a VirtualJog nyújtotta biztonságot és kényelmet, hiszen a mi előfizetőnknek most is automatikusan frissül az Általános Szerződési Feltételek dokumentuma!

Az ÁSZF generátor által elkészített webshop ÁSZF és webshop GDPR HTML, javascript kóddal működik, így a webáruházba való beillesztés után mindig jogkövető lesz. Végleges megoldást jelent a webshop tulajdonosok számára. Az ÁSZF fej-, illetve láblécében található linkre kattintva pedig azonnal létrehozható a PDF verzió is.

Előfizetek az ÁSZF generátorra

Az ÁSZF generátor a VirtualJog belépő terméke, így a VirtualJog funkciói csak korlátozottan érhetők el.

Amennyiben nem hagyományos webshopot üzemeltet, vagy szeretné, ha webshop szabályzatait olyan ügyvédek készítenék el, akik 10+ éve csak ezzel foglalkoznak, vagy egyszerűen csak prémium minőségre (továbbá számos ajándékra és bónuszra) vágyik, akkor legyen igazi VirtualJog tag, és rendelje meg a Webshop csomagot.

A prémium minőséget, a VirtualJog Webshop csomagját választom