Ismét kiemelt helyen szerepelnek a webshopok a 2024-re tervezett fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzések listáján. Ráadásul a fogyasztóvédelmi bírság is emelkedik!

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) által kiadott Ellenőrzési és Vizsgálati Program alapján idén digitális fogyasztóvédelem ellenőrzése keretében sor fog kerülni az adattörlő címkékkel kapcsolatos vizsgálatokra, vagyis az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazással kapcsolatos előírások betartásának vizsgálatára.

Szigorúan ellenőrzi majd a hatóság az online értékesítés és az online térben megjelenő kereskedelmi kommunikációt. Idén is figyelnek továbbá arra, hogy a webáruházak hogy intézik szavatossági és jótállási igényeket, arról milyen tájékoztatást adnak az ÁSZF-ekben.

Ebben az évben azért is nagyon kell figyelni és rendbe tenni az ezzel kapcsolatos vásárlási feltételeket, jótállási jegyeket stb., mert – mint írtunk róla – 2024. március 1-jétől közel tízszeresére emelkedik a fogyasztóvédelmi bírság összege.

Készüljön fel az ellenőrzésekre és a védekezésre! Még mindig összeollózott ÁSZF-et használ? Biztosan friss az ÁSZF-e? Sajnos a pár éve készített ÁSZF már nem hatályos, és az ÁSZF minták kora is lejárt. 

Válassza a VirtualJog nyújtotta biztonságot és kényelmet, hiszen a mi előfizetőinknek mindig friss és bírságálló az Általános Szerződési Feltételek dokumentuma!

Az ÁSZF generátor által elkészített webshop ÁSZF és webshop GDPR HTML, javascript kóddal működik, így a webáruházba való beillesztés után mindig jogkövető lesz. Végleges megoldást jelent a webshop tulajdonosok számára. Az ÁSZF fej-, illetve láblécében található linkre kattintva pedig azonnal létrehozható a PDF verzió is.

Előfizetek az ÁSZF generátorra

Az ÁSZF generátor a VirtualJog belépő terméke, így a VirtualJog funkciói csak korlátozottan érhetők el.

Amennyiben nem hagyományos webshopot üzemeltet, vagy szeretné, ha webshop szabályzatait olyan ügyvédek készítenék el, akik 10+ éve csak ezzel foglalkoznak, vagy egyszerűen csak prémium minőségre (továbbá számos ajándékra és bónuszra) vágyik, akkor legyen igazi VirtualJog tag, és rendelje meg a Webshop csomagot. Figyelem! A Webshop csomagunk már angol, német, román és szlovák nyelven is elérhető!

A prémium minőséget, a VirtualJog Webshop csomagját választom