A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a napokban közzétette a 2022. évre vonatkozó ellenőrzési tervét, amelyben az látható, hogy idén négy fő területre fog kiemelt figyelmet fordítani az ellenőrzései során. 

Nem kell sokáig keresni a dokumentumban, hiszen rögtön az első témacsoport első helyén megtalálhatóak a „webhelyeken, portálokon értékesítők”, amely tevékenységet a jelentős költségvetési kockázatot hordozó csoportba sorolják.

Tovább tanulmányozva a tervet, az is kiderül, hogy folyamatos feladat lesz a 2022. évben az ilyen tevékenységet végző webhelyek ellenőrzése.

A NAV 2022. évre vonatkozó ellenőrzési tervét itt megtekinthető.

Fel kell tehát arra készülni, hogy a NAV az ellenőrzési tervét több hatósági eszköz igénybevételével hajthatja végre, azaz végezhet a webshopban próbavásárlást, átvizsgálhatja a kötelezően közzétett dokumentumokat és ezeken túl több iratot is bekérhet.

Ha nem akar a webshopjával kapcsolatban hibázni, akkor sokat tehet a bírságok elkerülése érdekében. Fizessen elő most az adatvédelmi- és internetjogi ügyvédek által készített, milliós bírsággaranciát és folyamatos jogvédelmet garantáló legaltech alkalmazásra, a VirtualJog-ra! Az előfizetés mellé számos bónusz és ajándék jár, például a VirtualJog klub jogi videókkal, vagy a híres „Itt vásárolhatsz!” logó.

Előfizetek a Webshop csomagra